Comenzi telefonice: 0749042661 | Program comenzi telefonice: Luni-Vineri, 8:00 – 20:00, Sâmbătă, 8:00 – 14:00

PREPARATELE NOASTRE

"Ca să prepari medicamente în farmacie nu este suficient să vrei ,ci să și poți"

Și astăzi,cu toată dezvoltarea industriei de medicamente, farmacia Faltis continuă arta de a prepara medicamente în farmacie.

Farmacia Faltis are în portofoliul aproape 300  produse farmaceutice pe care le prepară frecvent.(magistrale,oficinale ,traditionale)

 Pe site prezentam în jur de 170 produse.

Preparăm  medicamente după rețete prescrise de peste 200 de medici din Braila și din toată țara.

Punem pe piață farmaceutică preparate care au în compoziție substanțe farmaceutice de sinteză și de natură vegetală care sunt menționate în literatura de specialitate ca având certe virtuți terapeutice .

Nu ne-am hazardat să facem un preparat galenic cu ingrediente necertificate și necercetate  suficient din punct de vedere terapeutic .

Principala noastră preocupare, a fost nu introducerea în terapeutică de remedii cu substante farmaceutice noi ci prepararea de medicamente după formule și tehnici noi.

Ne-am axat activitatea și pe obținerea de preparate farmaceutice având ca materie primă plantele medicinale(aprox.40 de plante)

Avem un sistem integrat de a lucra cu aceste plantele medicinale 

Unele din aceste plante noi le cultivăm, le îngrijim, le recoltăm în/ din grădina proprie . Pe altele le recoltam din flora spontană .

Le uscăm, le procesăm sub formă de ceaiuri simple,tincturi, extracte fluide si moi,prafuri,capsule gelatinoase, creme si unguente .

Pentru arta de a prepara  remedii terapeutice  în farmacie e nevoie de un bogat material documentar despre  substanțele farmaceutice și despre tehnologia farmaceutică .Aceasta presupune o biblioteca completă  .Farmacia Faltis are o asemena biliotecă cu cărți scrise pe suport de hartie .

În trecut dotarea farmaciilor cu ustensile și aparatură era modestă :cumpene de mână pentru cântărit, mojare, distilatoare,pilulare, matrițe de turnat supozitoate și ovule.

Astăzi nu se mai pot face preparate farmaceutice de calitate doar cu o asemenea dotare.

Farmacia Faltis din Braila are aparatură de la firme renumite Erweka, Ika, Retsch, Fagron s.a : rotoevaporatoare, mojare mecanice, aparat automat de turnat supozitoare, malaxoare electrice pentru creme și unguente,  percolatoare, dispozitive automate de sitat, geluliere, mori analitice de măcinat și multe altele.

Share This