Comenzi telefonice: 0749042661 | Program comenzi telefonice: Luni-Vineri, 8:00 – 20:00, Sâmbătă, 8:00 – 14:00

Termeni și condiții

 1. Introducere

1.1. Folosirea (vizitarea sau cumpărarea produselor) acestui site, implică acceptarea acestor condiții de utilizare. Pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a acestui document. SC FALTIS SRL își asumă dreptul de a face modificări ale acestor prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune a Condițiilor de utilizare poate fi citită oricând folosind legătura “Termeni și condiții” din meniul LEGAL.

 1. Informații despre site

2.1. Site-ul web www.farmaciafaltis.ro este  operat de FALTIS SRL, cu sediul în Brăila, strada Calea Galați nr 29, având Cod Unic de Înregistrare RO2267897 și număr de ordine în Registrul Comerțului J09/300/1992, numit pe parcursul acestor Termeni și Condiții de utilizare „Site-ul”. Acest website este proprietatea SC FALTIS SRL.

2.2. Drepturi de autor (Copyright): Întregul conținut al site-ului www.farmaciafaltis.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică WEB, scripturi, programe și alte date – este proprietatea SC FALTIS SRL și a furnizorilor săi și este apărat de Legea drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul SC FALTIS SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare.

2.3. Atunci când vizitați acest site pentru prima dată, vă aducem la cunoștință în mod special faptul că folosim cookie-uri. Continuând să utilizați site-ul acceptați și sunteți de acord cu Politica privind Cookie-urile. Vom continua să vă aducem la cunoștință acest lucru, de fiecare dată când vizitați acest site, până când confirmați luarea la cunoștință.

 1. Legături. Limitări ale responsabilităților

3.1. SC FALTIS SRL nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe acest site (legături de natură comercială sau publicitară). Răspunderea pentru aceste site-uri o poartă în întregime proprietarii acestora.

3.1. SC FALTIS SRL nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi făcută vinovată pentru pagubele apărute prin folosirea în orice fel a preparatelor achiziționate prin intermediul acestui site. Site-ul www.farmaciafaltis.ro și materialele aferente sunt folosite “așa cum sunt” și “atât cât sunt disponibile” fără garanții de nici un fel.

3.2. SC FALTIS SRL nu oferă nici o garanție, nici în mod expres și nici implicit, în ceea ce privește inclusiv, dar fără limitare, funcționarea acestui site, informația, conținutul, materialele sau  preparatele de pe site referitor la potrivirea lor pentru un anumit scop. Societatea SC FALTIS SRL nu garantează că acest site, serverele sale sau e-mail-urile trimise în numele farmaciafaltis.ro sunt lipsite de viruși sau alte componente dăunătoare.

3.3. Ne rezervăm dreptul de a aduce modificări în orice moment acestui site și Termenilor și Condițiilor de utilizare prin postarea pe site, fără nici o altă notificare. Schimbările importante vor fi comunicate in maniera adecvată. Asigurați-vă că recitiți Termenii și Condițiile de utilizare în mod regulat, deoarece dacă accesați sau utilizați acest site, se va considera că ați fost de acord cu termenii și condițiile de utilizare în versiunea publicată pe site la momentul vizitei dumneavoastră.

 1. Mărci

4.1. SC FALTIS SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal, pe acest site și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica, parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor site-ului www.farmaciafaltis.ro, fără acordul scris al proprietarului acestuia. Totuși, puteți face download sau copia materialele specifice oferite pentru download sau copiere.

4.2. Puteți folosi conținutul acestui site doar pentru folosința dumneavoastră personală, iar acțiunile descrise mai jos nu sunt permise în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea  SC FALTIS SRL:

 • îndepărtarea însemnelor care identifică dreptul de autor al  FALTIS SRL asupra conținutului;
 • modificarea, publicarea, transmiterea, retransmiterea în orice mod sau formă, precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastră;
 • reproducerea sau stocarea conținutului, precum și trimiterea acestui conținut către orice alt website, server, sau orice alt mijloc de stocare a informației, dacă scopul acestei activități este unul comercial.
 1. Accesul la site

5.1. Accesul și utilizarea acestui site sunt supuse reglementărilor legale aplicabile și acestor termeni și condiții de utilizare, inclusiv oricăror politici sau alte condiții menționate în prezentul document și disponibile pe site, conform modificărilor intervenite în decursul timpului. Vă rugăm să citiți acești Termeni și Condiții de utilizare cu atenție. Dacă nu sunteți de acord cu aceștia, vă rugăm să nu folosiți acest site. Dacă veți continua să utilizați site-ul, vom considera că ați acceptat acești Termeni și Condiții de utilizare. Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor de utilizare, sunteți de acord să respectați Termenii și Condițiile de utilizare în versiunea publicată pe site la momentul vizitei și/sau efectuării comenzii dumneavoastră. SC FALTIS SRL poate, fără orice altă notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să blocheze accesul dumneavoastră la conținutul www.farmaciafaltis.ro sau la o parte a acestui conținut.

5.2. Dreptul de a crea o legătură de tip “link web” către acest site este limitat, neexclusiv și revocabil, și este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru SC FALTIS SRL, sau oricăruia dintre partenerii noștri, numai după obținerea în scris sau prin email, a acordului nostru. Este interzisă orice utilizare a conținutului acestui site în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document sau de legislația în vigoare.

5.3. Nu este permisă abuzarea acestui site prin introducerea cu bună știință de viruși sau alte materiale dăunătoare din punct de vedere tehnologic.

5.4. Acest site nu va fi întotdeauna disponibil și poate avea anumite erori. Acesta este furnizat pe principiul „așa cum este” și „așa cum este disponibil”, și în măsura permisă de lege, fără garantări, condiții sau garanții de orice fel. Site-ul este găzduit de serverele unor terțe firme.  SC FALTIS SRL nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site, indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând modificări ale acestui site, setări, sau actualizări ale scripturilor programate. SC FALTIS SRL nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute datorită folosirii anumitor browsere pentru vizitarea acestui site.

6.Comentarii, comunicări și alte date/informații

6.1. Cei care accesează/vizitează site-ul pot face comentarii și orice alte comunicări, pot să trimită mesaje, să transmită sugestii, idei, întrebări sau alte informații, atâta timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu tulbură în nici un fel viața privată a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conține viruși, texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori în lanț, mail-uri în masă sau orice altă formă de spam. Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice sau în numele oricărei alte entități vor fi sancționate în conformitate cu legile în vigoare.

6.2. SC FALTIS SRL are dreptul (dar nu și obligația) de a șterge orice astfel de conținuturi identificate pe site. SC FALTIS SRL nu va purta responsabilitatea și nici nu va putea fi obligată la nici un fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comunicări.

6.3. În cazul trimiterii sau afișării unor materiale/documente, se consideră că utilizatorul conferă societății SC FALTIS SRL și afiliaților/asociaților acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum și dreptul de a distribui, de a prezenta aceste conținuturi oriunde în lume, prin orice mijloc. Se garantează, de asemenea, companiei SC FALTIS SRL și afiliaților/asociaților săi sau celor cărora le retransmite dreptul de licență dreptul de a utiliza numele pe care îl asociați cu un astfel de conținut. Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conținutului pe care îl afișează sau transmite pe site, prin orice modalitate, astfel încât, prin folosirea acestui conținut, să nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. SC FALTIS SRL nu își asumă nici o responsabilitate pentru conținutul mesajelor/comunicărilor afișate/transmise de un utilizator prin intermediul site-ului www.farmaciafaltis.ro.

 1. Securitatea informațiilor

7.1. Acest site folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se află în controlul nostru. Societatea SC FALTIS SRL nu își asumă însă responsabilitatea pentru pierderile de informații cauzate de erori ale softului cu care este conceput și găzduit site-ul. De asemenea, nu răspundem pentru erorile în securitatea serverului care găzduiește site-ul.

 1. Parteneri

8.1. SC FALTIS SRL are contracte cu reprezentanți importanți ai produselor / preparatelor prezente în farmaciile noastre. Despre calitatea produselor, despre autenticitatea mărcii și despre orice alte nelămuriri despre o anume marcă sau un anume produs, clientul se poate adresa reprezentantului mărcii respective sau importatorului din România.

 1. Declinarea responsabilității

9.1. SC FALTIS SRL nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile prezentate în magazinul nostru. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar preparatele efectiv livrate pot diferi de imagini în orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.). SC FALTIS SRL înțelege importanța informațiilor prezentate în această pagină și face eforturi permanente pentru a le păstra actualizate. Singura situație în care informațiile prezentate pot fi diferite față de cele ale preparatului, este aceea în care sunt aduse modificări specificațiilor acestuia.

9.2. SC FALTIS SRL nu poate garanta disponibilitatea în stocuri a tuturor preparatelor afișate. Din acest motiv, SC FALTIS SRL își asumă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul reper dispare din oferta curentă. Clientul va fi notificat în intervalul timpului de procesare mediu al unei comenzi (2 zile lucrătoare,) dacă din cauza indisponibilității stocului unui preparat, timpul de livrare se prelungește sau comanda nu poate fi onorată. Orice reclamație privind calitatea preparatelor, livrare sau plată, va fi adusă la cunoștința companiei SC FALTIS SRL în termenul legal pentru soluționarea problemei sesizate de client. Toate preparatele sunt însoțite de prospect.

9.3. Fiind de acord cu acest document, clientul își asumă în totalitate aceste riscuri.

 1. Sugestii, reclamații și sesizări

10.1. Sugestiile, reclamații și sesizările pot fi transmise la adresa de email [email protected] iar durata de răspuns în funcție de situația prezentată este de maxim 72 ore lucrătoare. Vă recomandăm să citiți și informațiile din pagina de contact.

 1. Returnarea preparatelor farmaceutice comandate

Preparatele farmaceutice NU se pot returna.

 1. Stocuri afișate pe site

12.1. Stocul afișat pe site în dreptul fiecărui produs reprezintă informații corelate cu stocul fizic din farmacia SC FALTIS SRL. Prețul afișat pe site în dreptul fiecărui preparat este valabil pentru comenzile efectuate online, prețul din punctul de lucru fizic, putând varia.

 1. Condiții generale de achiziționare a preparatelor afișate pe site

13.1. Clientul trebuie să fie înregistrat în contul creat pe site-ul www.farmaciafaltis.ro.

13.2. Produsele selectate trebuie să fie disponibile în stocul online.

13.3. Cantitatea adăugată în coș nu trebuie să depășească maximul acceptat pentru achiziția preparatului  respectiv.

13.4. În momentul în care, pentru un anumit preparat va fi atinsă limita maximă, se va afișa pe ecran un mesaj de notificare în acest sens “Informare – cantitatea cerută depășește limita maximă pe comandă”. Clientul trebuie să aleagă metoda de livrare disponibilă pentru preparatele dorite. În descrierea produsului sunt prezentate variantele prin care pot fi livrate produsele.

13.5. Datele introduse la adresa de livrare și adresa de facturare trebuie să fie corecte și complete.

13.6. Plata comenzii trebuie să fie efectuată ramburs, la livrare.

13.7. Pentru a oferi accesul la o piață corectă și specifică comerțului cu amănuntul, SC FALTIS SRL poate restricționa numărul de produse comandate/cumpărate de un singur client. Astfel de limitări pot apărea în situații precum, dar nelimitat la: clientul/cumpărătorul comandă un număr semnificativ de preparate identice și/sau plasează o comandă care poate fi evaluată ca fiind neserioasă (ex. cantitatea excede nevoii unei scheme de tratament mediu etc.) și/sau plasează mai multe comenzi pentru produse identice. Plasarea comenzilor având comune oricare din aceste situații conduce la anularea acestora fără nicio altă obligativitate din partea vânzătorului SC FALTIS SRL.

13.8. Metodele de livrare disponibile în formularul de comandă, termenele de procesare și livrare, dar și taxele de transport aferente acestora, sunt detaliate în Meniul Comandă și livrare.

 

 1. Cerințe obligatorii ce condiționează achiziționarea preparatelor afișate pe site

14.1. Pentru a putea plasa o comandă online, după adăugarea adresei de livrare/facturare, trebuie să completați DATELE DE ANAMNEZĂ care înlocuiesc dialogul din farmacie, dintre pacient şi farmacist. Datele necesare sunt: înălțime şi greutate actuală, vârstă, tratamente curente, alergii.

14.2. Conform prevederilor art. 32, alineat (1), lit c) si d) din Ordinul 444/2019, datele solicitate în formularul de anamneză sunt obligatorii.

 1. Notificări comenzi online

15.1. SC FALTIS SRL trimite notificări clienților pentru comenzile înregistrate pe site-ul www.farmaciafaltis.ro, prin EMAIL (inbox/spam).

 1. Greșeli de tipărire

16.1. SC FALTIS SRL și furnizorii săi nu își asumă responsabilitatea pentru greșelile de tipărire sau afișare în ceea ce privește prețurile, caracteristicile, imaginile preparatelor, etc. În eventualitatea în care prețul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost greșit introduse în bazele noastre de date sau afișate greșit, iar livrarea nu s-a efectuat încă, compania noastră își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

 1. Colectarea și utilizarea datelor cu caracter personal de către SC FALTIS SRL

17.1. Noi utilizăm informațiile colectate de pe site-ul www.farmaciafaltis.ro, indiferent dacă sunt date personale, demografice, colective sau tehnice, în scopul de a administra înregistrarea conturilor de client, de a soluționa întrebările clienților, de a îmbunătăți site-ul nostru, de a consulta utilizatorii în vederea creșterii calității preparatelor și a serviciilor oferite. La înregistrarea în cont v-ați dat acordul asupra utilizării datelor dvs cu caracter personal pentru a fi informați prin e-mail sau alte forme de comunicare asupra actualizării site-urilor web, noilor oportunități oferite de SC FALTIS SRL și asupra informațiilor adiționale care sunt în interesul dumneavoastră, precum și newslettere cu informații utile. 17.2. Utilizarea datelor cu caracter personal de către SC FALTIS SRL este în conformitate cu reglementările legale în vigoare în legătură cu protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date.

 1. Newsletter. Comunicări comerciale.

18.1. Abonarea și dezabonarea la newsletter în acest site este gratuită și voluntară și implică acceptarea acestor Termeni și Condiții de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate și oricând vă veți putea dezabona urmând instrucțiunile din subsolul fiecărui e-mail. Mesajele trimise vor respecta legislația aplicabilă în ceea ce privește comunicarea comercială așa cum este ea stipulată de legislația aplicabilă.

18.2. Utilizarea newsletter-ului se face în aceleași condiții de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conținutului precum se autorizează și folosirea acestui site, în condițiile prevăzute de prezentul document.

18.3.  SC FALTIS SRL își rezervă dreptul de a restricționa accesul oricărui abonat la newsletter, dacă  SC FALTIS SRL are orice fel de motive pentru a crede că abonatul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.

18.4. Putem face publicitate și putem organiza concursuri, jocuri, competiții sau extrageri cu premii gratuite pe acest site. La astfel de concursuri, jocuri, competiții, extrageri cu premii gratuite, se vor aplica reguli specifice. Vă rugăm să citiți cu atenție regulile aplicabile la orice concurs, joc, competiție, extragere cu premii gratuite la care participați, deoarece prin participarea la un astfel de concurs, joc, competiție, extragere cu premii gratuite, se consideră că ați acceptat și că respectați aceste reguli.

 1. Dezvăluirea și transmiterea informațiilor cu caracter personal

19.1. SC FALTIS SRL nu va transmite (prin vânzare sau închiriere) către terțe părți informațiile cu caracter personal.

19.2. SC FALTIS SRL poate, totuși, transmite informația terților în următoarele cazuri:

 • Cu acordul dumneavoastră;
 • Dacă este necesară transmiterea unor informații în vederea furnizării produselor și serviciilor solicitate de dumneavoastră;
 • În cazul în care informația este necesară partenerilor companiei pentru îmbunătățirea sau facilitarea unor servicii sau produse solicitate de dumneavoastră. Companiile partenere au dreptul de a utiliza datele cu caracter personal furnizate direct de SC FALTIS SRL doar în măsura în care este necesară asistența lor;

Putem transmite informații cu caracter personal autorităților sau instituțiilor publice conform prevederilor legale sau bunei-credințe dacă:

 • este prevăzut într-o dispoziție legală;
 • protejează drepturile companiei SC FALTIS SRL sau companiilor afiliate;
 • previne o infracțiune sau protejează siguranța națională;
 • protejează siguranța individului sau siguranța publică;
 • aceste informații sunt necesare în vederea rezolvării diferitelor situații;
 • în cazul în care activitățile dvs. contravin termenilor și condițiilor statuate de SC FALTIS SRL, sau a instrucțiunilor pentru utilizarea anumitor produse și servicii.

19.3. În cazul în care SC FALTIS SRL fuzionează sau este achiziționată total sau parțial de o altă companie baza de date e transferată noului operator. În cazul în care SC FALTIS SRL devine insolvabilă, voluntar sau involuntar, prin lichidatorul, administratorul sau cumpărătorul baza de date poate fi vândută, autorizată, tranzacționată doar cu acordul instanței. În cazul în care vor apărea situații menționate mai sus veți fi anunțați prin e-mail sau printr-un anunț postat pe site-ul www.farmaciafaltis.ro.

 1. Taxe suplimentare

20.1. Prețul final plătit de client este format din prețul produsului și cheltuielile de expediție.

20.2. Pentru orice altă taxă percepută în plus vă puteți adresa imediat la [email protected].

 

 1. Vouchere (cupoane de reducere)

21.1. Voucherul poate fi utilizat într-o singură sesiune de cumpărături (tranzacție), integral sau parțial, cu respectarea tuturor condițiilor existente la data acordării sale, și cu respectarea perioadei menționate în fiecare concurs/campanie.

21.2. Voucherul poate fi utilizat pentru achiziționarea unuia sau mai multor produse.

21.3. În cazul în care achiziția nu este acoperită în întregime de Voucher, pentru diferența rezultată poate fi utilizată o metodă de plată pentru a finaliza achiziția.

21.4. În cazul în care valoarea cumpărăturilor este mai mică decât valoarea voucherului, utilizatorul acestuia nu este îndreptățit la primirea restului, în nici un mod, diferența fiind pierdută.

21.5. Voucherul nu poate fi preschimbat în bani/răscumpărat, nefiind permisă în nicio situație eliberarea de numerar reprezentând contravaloare voucher, total sau parțial și nici restituire valoare în cont (la achiziţiile cu voucher nu se oferă rest/nu se returnează valoarea în cont).

21.6. Produsele achiziţionate cu Voucher câștigat la concursuri/campanii/evenimente ale Organizatorului nu pot fi returnate, cu excepția cazurilor legale de neconformitate.

21.7. Voucherele nu se pot cumula pentru achitarea unei comenzi.

 

22.Condiții legale

22.1. Site-ul www.farmaciafaltis.ro funcționează conform prevederilor legale ale Statului Român. Orice litigiu care are ca obiect conținutul acestui site va fi soluționat de către instanțele judecătorești competente și va fi guvernat de legea română.

 1. Dispute și conflicte

23.1. Orice conflict apărut între SC FALTIS SRL și clienți se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă prin înțelegere între cele două părți. În cazul în care acest lucru nu este posibil, se vor aplica prevederile legale românești din acest domeniu, iar soluționarea conflictelor este de competența instanțelor românești.

 1. Dispoziții finale

24.1. Comenzile pentru preparate,  înregistrate pe site-ul www.farmaciafaltis.ro nu pot fi cumulate sau modificate (adăugare/eliminare produs, modificare metodă de livrare, date de facturare, etc.).

24.2. Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, această clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

24.3. Odată cu lansarea comenzii și achiziționarea preparatelor, clientul acceptă fără obiecțiuni condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu cea a unui contract valabil încheiat.

 

Acești Termeni și Condiții de utilizare a acestui site (http://www.farmaciafaltis.ro) conțin întreaga înțelegere dintre Dumneavoastră și FALTIS SRL, cu privire la utilizarea acestui site. Nicio expunere sau declarație, verbală sau scrisă, care nu este inclusă în Termenii și Condițiile de utilizare, nu va fi obligatorie pentru Dumneavoastră sau pentru noi, dacă nu a fost convenită de comun acord în scris între Dumneavoastră și noi.

Data actualizare:01/05/2024

Share This